Astu haureuden valtakuntaan...!


MIKÄ TAPAHTUMA?

"Keskiaikahenkiset kinkybileet Härkälinnassa" järjestetään kesällä 2020 jo kolmannen kerran. Härkälinna on uniikki hirsilinna upean luonnon keskellä. Pervoilun lisäksi Härkälinnan alueella on mahdollisuus jousiammuntaan, veitsenheittoon, uimiseen, soutuveneilyyn, luontoiluun, frisbeegolffailuun sekä tietysti saunomiseen. Lisäksi tapahtuman yhteyteen järjestetään muutama keskiaikahenkinen työpaja, joista tiedot ilmoitetaan myöhemmin. Linnaan kuuluu lisäksi oma grilli-laavu ja puut tulevat talon puolesta. Toinen grillilaavu löytyy vähän kauempaa metsän siimeksestä. Mahdollisuuksien mukaan saamme paikalle myös muutaman perinteisen laitteen subien kiinnitystä varten. Näistäkin ilmoitamme vielä myöhemmin. Lisäksi omat välineet ja pienikokoiset kalusteet ovat erittäin tervetulleita mukaan.

Ohjelma on pääsääntöisesti vapaata, eikä työpajoihin ole osallistumisvelvoitetta. Perjantai-illaksi on vuokrattu rantasauna ja lauantai-ilta tiivistyy keskiaikahenkisiin pitoihin. Pidot järjestetään nyyttikestiperiaatteella. Toivottavaa on, että sekä pukeutuminen koko tapahtuman ajan, että lauantain pidoissa tarjottava syötävä, olisivat mahdollisimman ajan henkeä kunnioittavia, mm. farkut ja sipsit eivät kuulune tähän viikonloppuun. Kaikenlainen soveltaminen on kuitenkin sallittua ja saat määrittää itse oman aikakautesi viikinkiajasta lähtien. Emme kulje otsa rypyssä.

Paikalta löytyy aamukahvia ja -teetä tykötarpeineen (kauramaitoa, laktoositonta maitoa, sokeria), sekä simaa. Muut ruoka- ja juoma-tarpeet jokainen tuo paikalle itse. Linnassa on hyvin varusteltu ja moderni isohko keittiö ja lisäksi edeltä mainittu grillausmahdollisuus.

MAJOITTAUTUMINEN?

Härkälinnan sisätiloihin mahtuu majoittumaan 17 henkilöä ja paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Sisätiloista löytyy 2 erillistä makuuhuonetta, joihin järjestetään petejä 3 kpl /huone. Nämä huoneet ovat varattavissa erikseen. Loput petipaikat löytyvät yhteisistä tiloista. Näitä petejä ei voi etukäteen valikoida, vaan ne valitaan saapumisjärjestyksessä paikan päällä.

Sisätilojen lisäksi Härkälinnalla voi myös telttailla. Tarjolla on 3 telttapaikkaa, joista 2 sijaitsee linnan katolla katoksen alla (huomaathan, että kattoon ei voi kiilata ja katolla pimeän aikaan valaisee myös hämärävalo, mitä ei saa pois päältä). 1 telttapaikka sijaitsee linnan alapihalla.
Lisäksi alueella on erillisiä mökkejä.

Mikäli olet kiinnostunut liittymään tapahtumaan mukaan, mutta haluat erillisen mökin, voit varata sen suoraan ilman välikäsiä osoitteesta: https://www.hirsihuvilat.com/lomamokit.php. Olethan siinä tapauksessa kuitenkin ensin yhteydessä järjestäjään ja huomaa, että mökit kyseiselle viikonlopulle varataan nopeasti. Majoittuessasi erillisessä mökissä alueella veloitan silti osallistumismaksun tapahtumaan, mikä on 20€ / hlö.

Härkälinnaan voi saapua myös pelkästään päivävieraaksi ilman majoittautumisia. Tällöin hinta on 20€ /1 pv, 30€ / 2pv / hlö.

Otathan mukaan omat liinavaatteesi ja pyyhkeesi, sekä halutessasi keskiaikahenkiset ruokailuastiat (moderneja astioita on). Peitot, tyynyt, sekä lauantain pidoissa käytettävät pärelautaset ja ruokailuvälineet löytyvät talon ja järjestäjän puolesta.

HINNAT?

Linnan sisäasukas 55€ / hlö 1-2 yötä TAI majoittautuminen 3hh yht. 167€ huone 1-2 yötä
Paikalle saa tulla myös vain yhdeksi yöksi, mutta hinta on tällöin silti sama. Saat toki itsenäisesti etsiä jonkun jakamaan kustannuksesi antaaksesi toisen yön jollekin muulle. Näissäkin tapauksissa otathan silti myös yhteyttä järjestäjään.

Telttapaikka tai paikka asuntoautolle (ILMAN SÄHKÖÄ!): 35€ / hlö 1-2 yötä

Päivävierailu: 20€ / pv / hlö tai 30€ / 2pv / hlö
Mikäli haluat tehdä paikan päälle vain päivävierailun, onnistuu se sekä perjantaina, että lauantaina. Vierailuaika on pe klo: 17:00-01:00 ja la klo 11:00-01:00.

Erillinen mökki: Sinun ja mökin vuokraajan sopimuksen mukaan +osallistumismaksu 20€ / hlö

Kaikki järjestäjän kanssa suoritettavat maksut maksetaan jo varauksen yhteydessä kahden viikon maksuajalla, eikä niitä osallistujan peruuttamisen takia palauteta. Mikäli koko tapahtuma peruuntuu, järjestäjä kuitenkin palauttaa maksut. Kaikki tulot käytetään tapahtuman mahdollistamiseen ja järjestämiseen. Kyseessä ei ole millään muotoa kaupallisesta toiminnasta. Huomaathan siis, että ilmoittautuminen on tämän takia sitova!

AIKATAULU?

Perjantai:

Klo: 17:00 alkaen saapuminen

Klo: 20:00 alkusanat, eli tutustuminen toisiimme ja yhteisten pelisääntöjen luominen

Klo: 20:30-22:30 rantasauna

vapaata ohjelmaa

Lauantai:

Vapaata ohjelmaa

Jousiammuntaa

Veitsenheittoa

Klo: 14:00 työpaja 1. (ilmoitetaan myöhemmin)

Klo: 15:30 työpaja 2. (ilmoitetaan myöhemmin)
Klo: 19:00 Alkumalja ja Pidot keskiajan henkeen

Härkälinnan sauna lämpiää

Klo 01:00 Mauinaistulet grillilaavulla

Sunnuntai:

Talon luovutus viim. Klo: 14:00

MITEN PERILLE?

Härkälinnalle pääsee autolla. Osoite on: Leppäniementie 196, 14700 Hauho. Yritämme myös yhdistää mahdollisia kimppakyytiläisiä, jotta kenenkään osallistuminen ei jäisi auton omistamisesta kiinni.

MUUTA?

Huomioithan, että tapahtuman aikaan ulkoalueella saattaa liikkua myös tapahtuman ulkopuolisia ihmisiä. Tämä saattaa vaikuttaa mahdolliseen leikkimiseen ja pukeutumiseen ulkotiloissa.

ILMOITTAUTUMINEN?

Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen: selinaday.post@gmail.com

Toivottavaa olisi, että ilmoittautuisit sellaisella sähköpostiosoitteella, minkä voin jakaa myös muiden tapahtumaan osallistuvien kesken lähempänä tapahtumaa. Tätä mahdollisuutta tarvitaan esim. mahdollisia kimppakyytejä järjestettäessä, sekä keskusteltaessa lauantai-illan pitojen ruokalistasta. Anonyymin sähköpostiosoitteen saa luotua nopeasti ja helposti.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä henkilömäärä ja majoittumisvaihtoehto. Saat lisäohjeet paluuviestillä.

LISÄTIETOA HÄRKÄLINNASTA?

www.hirsihuvilat.com

Härkälinnan omistaja, Leppäniemen Huvilat:

"Hauho on hyvien etäisyyksien päässä, Lahden ja Tampereen puolivälissä. Hämeenlinnaan matkaa on 35 km.
Tilalla on 13 tasokkaasti varustettua ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettua hirsimökkiä. Majoituspaikkoja on yhteensä 120.
Leppäniemen Hirsihuvilat sijoittuvat kirkkaan ja erinomaisen puhtaan Iso-Roineen rannalle. Iso-Roine on yksi Suomen syvimmistä järvistä ja sen kalakantaan kuuluvat muun muassa siika, taimen, muikku, kuha, lahna, hauki ja ahven sekä erinomainen rapukanta.
Alueella on laajat ja hyvät sienestys- ja marjastusmetsät. Leppäniemessä on myös 1948 perustettu yksityinen 7ha:n luonnonsuojelualue.
Aarniometsässä voit ihastella koskematonta luontoa monimuotoisine kasvistoineen ja eläimineen."